|


Pica


Mūsu mājās ļoti iecienīts gardums ir pica! Tā vienmēr sanāk ļoti, ļoti garšīga, un tā ir arī samērā ātri un viegli pagatavojama! Protams, ātrums un vienkāršums atkarīgs no tā, kādu mīklu  izmanto pamatnei. Mēs esamizmēģinājuši visādus variantus! Es gan neesmu mēģinājusi pati gatavot īsto picas mīklu pamatnei, jo man tas vienmēr licies dikti sarežģīti. Varbūt, ja kādam ir lieliska, pārbaudīta un viegla recepte, var ieteikt :) Tātad - esam mēģinājuši jau gatavos picas mīklas maisījumus. Tie ir garšīgi un labi, tikai parasti tad pamatne sanāk pārāk resna un dažreiz arī vēl neizcepusies, kaut gan augsha jau iebrūnējusi :) Tad mēs mēģinājām izmantot arī jau gatavo kārtaino mīklu. Man garšoja ļoti, bet tiem kam mazliet salda kārtainā mīkla + pica liekās jokains savienojums, tiem labāk šo nemēģināt :) Un tad mēģinājām jau gatavās saldētās pamatnes, kas līdz šim atzītas par vislabāko, ātrāko un arī gardāko risinājumu. Tad jūsu mājās gatavotā pica garšo pilnīgi kā tikko no picērijas, tikai daudz, daudz garšīgāk, jo visu ko un cik daudz likt virsū jūs variet izvēlēties paši! :)

Tātad būs nepieciešams (gatavojam 2 personām - 1 ar šķiņķi, 2. - veģetāro):
2 picas pamatnes
aptuveni 6 ēdamkarotes tomātu mērce
2 tomāti
šķiņķis (daudzums pēc izvēles)
1 sīpols
1 paprika
olīvas (daudzums pēc izvēles)
1 vidēja lieluma marinēts gurķis
var pievienot arī mazliet konservētu kukurūzu
un - rīvēts siers (arī - daudzums un šķirne pēc katra gaumes, mēs izmantojam Krievijas)
veģetārajai picai - siers Mozarella 1 gab.
baziliks - var svaigu vai kaltētu, kas pieejams
garšvielu maisījums Vegeta
 
Visas augšupminētās sastāvdaļas sagriežam ripiņās, šķēlītēs, stabiņos, kā nu kuram patīk :) Tad pirmajai picai uz pamatnes izsmērējam tomātu mērci un kārtojam visu pēc kārtas - tomātu šķēlītes, šķiņķi, sīpolu, papriku, marinēto gurķi, olīvas, kuram garšo - kukurūzu (kukurūza arī piedod picai krāsaināku izskatu :) ) un to visu pārkaisa ar rīvēto sieru! Un viss. Var likt cepeškrāsnī! Cep, kamēr picas maliņas mazliet iebrūnējušas :)

Veģetārā pica man garšo ar tomātiem, Mozarella sieru un baziliku. Bet var, protams, taisīt arī tādu pašu kā ar šķiņķi, tikai bez šķiņķa :) Viss atkarīgs no gaumes :) 
Tātad - pamatni nosmērējam ar tomātu mērci, kārtojam virsū tomāta šķēlītes, tad Mozarella šķēlītes, pārkaisam to visu ar svaigu vai kaltētu baziliku un es vēl uzkaisu mazliet Vegeta garšvielu. Var vēl uzlikt arī papriku, ja par "pliku" :) Un viss - liekam cepeškrāsnī!
Ticiet man - rezultāts fantastiski garšīgs!!! :)

Lai labi garšo! :)
 
Komentāri (1)  |  2011-04-13 12:04  |  Skatīts: 6736x   
Sirmaa* - 2011-04-23 01:14
Izmeeginaaju to ar Mozarellu, jo likās ātri pagatavojama, vienkārša un garšīga un patiešām - istabas smaržā jutos kā nokljuvusi Itaalijaa! Tieshaam garshiigi! Driiz meegjinaashu arii otru variantu! :) paldies, par idejaam!


- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ